Esther

Schermafbeelding 2016-10-06 om 22.53.29

Het stond op de voorpagina van Nieuwsblad van het Noorden. Een 20-jarige studente uit Amersfoort is bij een verkeersongeluk in de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen om het leven gekomen. Ze wilde haar fiets pakken. Er kwam een vrachtwagen aan. Toen ging het hartstikke fout. De jonge vrouw werd overreden en stierf op weg naar het ziekenhuis. De bestuurder had er niets van gemerkt.

Zo stond het daags na het ongeluk in de krant. Ze heette Esther. Facebook bestond nog niet. Het internet wel, maar daar had bijna nog niemand van gehoord. Het is niet dat ik Esther kende. Maar ik loop er wel eens langs en dan kijk ik altijd even.

Haar naam staat in de stoeprand gegraveerd. Dag Esther, zeg ik dan. Je doet iets, je loopt ergens heen, ineens een goed idee, bent verkouden, of blij, zegt tegen iemand dag, hoe gaat het, je wilt je fiets pakken. En dan, seconde later, is het afgelopen.

Het ongeluk van Esther is vandaag, 9 november 2015, precies 22 jaar geleden gebeurd. Misschien dat haar ouders er even zijn wezen kijken. Of alleen haar moeder. Of haar beste vriend of vriendin van toen.

Of niemand.

Robz

Schermafbeelding 2016-10-06 om 22.53.41

Wat ik niet wist toen ik het bovenstaande verhaaltje schreef was dat mijn collega Cunera van Selm (RTVNoord) al eens een mooie en heel bijzondere herinnering had gemaakt voor Esther. Met haar ouders. Wat haar vader en moeder tegen Cunera zeggen, doen mijn kale woordjes verbleken. > cunera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *